Het ontstaan

Durven denken doen is ontstaan vanuit de gedachte dat hoe meer wij als mensen van het paard begrijpen, hoe beter de samenwerking tussen paard en mens verloopt. We willen mens en paard dichter bij elkaar brengen om zo tot meer begrip en betere prestaties te komen. Ons concept sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in de paardenwereld op dit moment; er is meer aandacht voor het welbevinden van het paard. Wat heeft het paard nodig om zich happy te voelen? Hoe kunnen wij daar in bijdragen? Wat moeten mensen dan weten over paarden en hun (natuurlijke) gedrag? Wat vertellen ze ons eigenlijk? Zien wij dat wel genoeg? Met deze training willen wij onze bijdrage leveren. 

Wie zijn wij? 

Karin Kolthof

Is eigenaar van Hyndernis Paard en Coaching. Ze coacht jongeren, volwassenen en teams met behulp van paarden. Dit doet zij op basis van een door jou gestelde hulpvraag, of op basis van wat zich in het moment aandient. "Paarden voelen onze emoties feilloos aan. Zodra wij bij een paard in de wei stappen zijn wij onderdeel van de kudde. Een paard kun je niet voor de gek houden, dat voelt al op grote afstand aan hoe jij in je vel zit. Het reageert op jouw emoties door middel van natuurlijk gedrag, zonder oordeel en altijd in het hier en nu". Karin geeft je terug wat jouw paard laat zien in zijn/ haar gedrag tijdens de coachsessie. Er wordt gewerkt met jouw paard in vrijheid.

Arran Steinweg

Als je geboren wordt in hartje Amsterdam, is het niet vanzelfsprekend dat je in de paardenwereld gaat werken. Bij mij is het toch zo gelopen! Mijn ervaring in de paardenwereld heb ik opgedaan tijdens mijn opleiding in Deurne: ik ben daar opgeleid als bedrijfsleider/ instructeur paardensport. Na verschillende stages en werkplekken heb ik inmiddels in Wijhe mijn eigen stal waar ik, samen met mijn vriendin, paarden opleid, doortrain, corrigeer of uitbreng op wedstrijden.  Ook bieden wij revaliderende training. Ik heb veel affiniteit met paarden met "probleemgedrag". In mijn lessen gaan we aan de slag met jouw vraag. Waar loop jij tegen aan in je rijden? 

Nieske Pohlmann

Is eigenaar van het bedrijf PAARDenLUISTEREN. Nieske is allround opgeleid als ORUN- en Freestyle instructrice en paardencoach. Gedragsproblematiek, grondwerk, dressuurtrainingen en trailerladen zijn haar specialiteiten. Een brug slaan tussen sport en horsemanship is haar missie. In het concept Durven Denken Doen, neemt zij het grondwerk en het werken op basis van lichaamstaal voor haar rekening. Hiermee wil zij jou attenderen op de signalen die jouw paard uitzendt en de signalen die jijzelf afgeeft. Wanneer jij je daar (nog) bewuster van wordt, kun je er nog effectiever mee omgaan en deze kennis ten gunste van jouw relatie en jouw trainingen met jouw paard inzetten